zondag 17 mei 2015

Leo

Zondagmorgen.

Een echte goede morgen was het niet, ik slaap sowieso al slechter in het weekend, want mijn zonen gaan graag uit (logisch als je 20 en 18 bent) en ik kan het niet laten zelfs terwijl ik slaap toch te wachten tot ze thuis zijn en pas dan ben ik gerust en dat kan wel eens heel laat (lees vroeg!) zijn.

Leo en op de achtergrond Eddie
Toen ik vanmorgen beneden kwam rook ik het al meteen: Leo was ziek geweest vannacht!
In de bench (want dat is hun nestje en dus hun slaapplaats)! Ik heb hem niet horen blaffen vannacht, misschien heeft hij ook niet geblaft, in ieder geval als je zo net wakker bent en je in plaats van de eerste 5 minuten even met een kop koffie mag wakker worden direct mag beginnen poetsen aan grote vuiligheid, tja zondagmorgen mag toch net iets anders zijn!
Deze morgen dus geen eten voor Leo en vanavond kook ik wat rijst, hij zal waarschijnlijk wel iets verkeerd gegeten hebben want onze Leo is zo één van die honden die werkelijk alles eet, eetbaar of niet, lekker of echt slecht, alles wordt opgegeten! Zijn dekentje zit al in de wasmachine en ook al stond dit op de planning voor vandaag ik had het toch liever anders gehad of geroken!


Zondag is ook mijn 'wasdag', vandaag gaat de was van heel de week in de machine, deels omdat we weekendtarief hebben maar ook deels omdat ik tijd heb op zondag.
Ik ben nogal een gewoontebeestje, dus alles heeft zijn vaste dagen en tijdsstippen en zondag is dus wasdag alsook krijgen alle kamerplanten water en wordt er het eten voor de komende dagen voorbereid, want op de werkdagen is de combinatie tussen moeder zijn (en dus eten op tafel zetten) en werken niet altijd even evident.
vandaag eten we groentesoep en stoofvlees met zelfgemaakte frietjes, het dessert zal zelfgemaakte ijs worden denk ik. Soep maak ik voldoende voor de komende 3 dagen en voor morgen ga ik mijn gehaktballen al klaar rollen (balletjes in tomatensaus met puree), dinsdag worden het kippensatés met gebakken aardappelen en koude groentjes. Voor het dessert zal ik nog wel ijs over hebben van vandaag en dan nog een keer pudding maken wat ook snel gedaan is.

Zelfgemaakt ijs van Leen? Poepsimpel!
Ingrediënten voor ongeveer 1,5 liter ijs

  • 200gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500ml volle melk
  • 400 ml bijna opgeklopte room
  • 6 eidooiers
  • 1 vanillestokje

Meng de suiker met de eidooiers en de vanille (uit het afgeschraapte vanillestokje) met de keukenrobot op de laagste stand. Voeg langzaam de melk toe en daarna de room. Alles in de ijsmachine laten draaien en klaar is kees. Als je hierbij dan nog eens 'marssaus' maakt, worden de gezichten aan tafel alleen nog maar blijer: een 6tal marsen smelten in ongeveer 150 ml melk, wel goed roeren want mars smelt niet zo gemakkelijk en je hebt de lekkerste chocoladesaus die er is!
Als je nog goesting over hebt kan je van de eiwitten chocolademousse maken of meringue bakken, maar die recepten zijn voor een andere keer!

Succes!

Ga (terug) naar onze website www.keukenhuis.be